Pallkragar i Borås och Sjuhärad

Vi som arbetar inom KE Pall AB har mer än 20 års erfarenhet av vår bransch. Det gör att vi kan det mesta som har att göra med lastpallar, pallkragar och andra sorters emballage.

Vårt företag säljer och köper nya samt begagnade pallkragar och kan erbjuda både hög kvalitet och rimliga priser.

Vad är en pallkrage?

En pallkrage är vanligtvis tillverkad av trä, men kan även bestå av andra sorters material. Det är ett sorts emballage som är både hållbart och miljövänligt, vilket gör det till ett perfekt alternativ för medvetna kunder.

Pallkragar följer vissa krav på utförande och i Sverige är det SIS, Svenska Institutet för Standarder, som formulerat vad som gäller här.

Den här sortens emballage är bra för förvaring, paketering och transport av olika sorters produkter som är kompakta, ömtåliga eller stora. Pallkragar kan ses som alternativ till klassiska trälådor och den största skillnaden dem emellan är att pallkragen är hopfällbar när den inte utnyttjas. Det här underlättar både logistik och planeringen av förvaringsutrymmen. Pallkragar kan staplas ovanpå varandra och skapar på så sätt en sorts paketeringslåda vilket är mycket praktiskt.

Användningsområden för pallkragar

Pallkragar används huvudsakligen används för godstransporter och det är många industrier som upptäckt deras potential. Några exempel på verksamheter som brukar den här sortens emballage är industrier inom fordon, försvar, gjuteri, telekom och vindkraft.

På senare år har pallkragen även fått nya användningsområden. Det har till exempel blivit populärt att använda den inom inredning och odling.

När det gäller odling på balkong och i trädgård så är pallkragar ett både snyggt och praktiskt val. De är lätta att förflytta samt kan enkelt ändras efter tycke och smak. Odlaren kan välja mellan att ha pallkragen fristående eller i rabatten och kan driva upp eller odla redan uppdrivna växter.

Fördelar med pallkragar

KE Pall AB tillhandahåller och köper pallkragar som fyller högt ställda krav på design och kvalitet. Om ni känner er osäkra på vilken sorts pallkrage som passar just er så är ni varmt välkomna att höra av er. Vi delar gärna med oss av vår kunskap!

Det finns många anledningar till varför ni ska välja pallkragar som emballage. När ni investerat i pallkragar av hög kvalitet kan till exempel utrymmet i era lager samt vid transporterna optimeras.

Pallkragar har en praktisk design och kan därför erbjuda extra värde till exempelvis lagrings- och transportindustrin. Fler exempel på fördelar med pallkragar:

  • Snabb och okomplicerad hantering samt montering
  • Tillgången till varorna på ert lager effektiviseras
  • Optimering av lagerutrymme – pallkragar kan fällas ihop och tar därför mindre plats än till exempel trälådor
  • Garanterar säker lagring på flera nivåer
  • Möjligheten att förvara olika sorters produkter på pallar ökar

Intresserad av pallkragar?

Kontakta oss! Vi erbjuder nya och begagnade pallkragar till hög kvalitet och rimliga priser.

Pallkrgar
Snabb, okomplilcerad, effektiv och flexibel hantering med pallkragar av hög kvalitet.